A rendőrség tiszteletét küldi a tárgyaknak, a sokaságnak és az emberi történeteknek

bűnügy
2014 szeptember 10., 12:10
comments 14

Jorge Luis Borges idézi egy helyen a kínai enciklopédiát, amiben minden mindennel összeér. Mi a pontos idézetet Foucault A szavak és a dolgok előszavából vesszük:

"Borges szövege bizonyos kínai enciklopédiát idéz, amely az állatokat a következőképpen osztályozza: "a, a Császár birtokát képezők; b, a bebalzsamozottak; c, a megszelídítettek; d, szopós malacok; e, szirének; f, mesebeliek; g, a szabadban futkározó kutyák; h, az ezen osztályozásban foglalt állatok; i, amelyek rohangálnak, mintha csak megvesztek volna; j, a megszámlálhatatlanok; k, amelyeket roppant finom teveszőr ecsettel festettek; l, stb.; m, amelyek az imént törték el a korsót; n, amelyek távolról legyeknek látszanak."

(vicces apróság, hogy az idézetre magyarul keresve az interneten elsőnek a századvéges G. Fodor Gábor egy 2006-os tanulmánya ugrik fel. )

Na és ha valaki ma a mindig nagyszerű police.hu-ra látogatott, akkor úgy érezhette magát, mintha a kínai enciklopédiát lapozgatná. Három fényképes hír, mindegyiknek hasonló a rendezőelve. A fényképek mellett a történetek eredeti címeit is meghagytuk.

Tárolókba törtek be, szerszámokat vittek el

photo_camera (Fotó: police.hu)

Szeghalmon hétfő délelőtt. A rendőrök a nyomozás során két fiatalra kezdtek el gyanakodni, ők pedig be is vallották a tettet. El akarták volna adni a szerszámokat, és cigarettát vásárolni az árán. Kétrendbeli lopás vétsége miatt indult eljárás.

7 gyanúsított, 51 ponty

photo_camera (Fotó: police.hu)

Szintén Békés megyében, de Zsadányban kellett intézkednie a rendőröknek, mert egy halgazdaságból jelezték, engedély nélküli horgászok bukkantak fel. A körzeti megbízottak helyszínre mentek, a nádas mellett árulkodó bicikliket találtak. Némi várakozás után előbukkantak a tulajok is, hat geszti és egy mezőgyáni férfi. Náluk pedig 51 darab, összesen 135 kilót kitevő ponty. Lopás vétsége miatt indult eljárás.

Jótékonykodtak a zalai rendőrök

photo_camera (Fotó: police.hu)

A végére pedig egy pozitív hír: a zalai rendőrkapitányság jótékonysági sütivásárt rendezett Zalaegerszegen. Rendőrök és feleségeik sütöttek, ezt eladták, a befolyt összeget pedig egy 13 éves zalaegerszegi fiatalnak és családjának ajánlották fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.