Állítólag távozik a Közbeszerzési Hatóság és a Döntőbizottság elnöke is

politika
2014 szeptember 19., 08:49

Úgy tudjuk, hogy távozik a Közbeszerzési Hatóság elnöke és a szervezethez tartozó Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke is, Gajdos Róbert illetve Kövesdi Zoltán.

Telefonon érdeklődtünk a hatóságnál, ahonnan azt írták, hogy Kövesdi Zoltán nem mondott le. Ugyanakkor időközben nem hivatalosan már több helyről is megerősítették nekünk, hogy a vezetők távoznak vagy távozni készülnek.

Úgy tudjuk, hogy a vezetők maguk adták vagy adják be pénteken a felmondásukat.

A hatóság az Országgyűlés felügyelete alatt működik. A hatóság feladatai a következők:

  • hatékonyan közreműködjön a közbeszerzési politika alakításában,
  • hatékonyan közreműködjön a jogszerű közbeszerzési magatartások kialakításában és elterjesztésében,
  • elősegítse a közpénzek nyilvános és átlátható módon történő elköltését.

A döntőbizottság  a közbeszerzésekkel és a tervpályázati eljárásokkal kapcsolatos jogsértő vagy vitás ügyek miatti jogorvoslati ügyeket intézi.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.