Könyörgök az Iszlám Államhoz, nézzenek a szívükbe, és engedjék el a férjemet

külföld
2014 szeptember 21., 07:05
comments 59

henning

Üzenetet írt a terrorszervezetnek Barbara Henning, a fogva tartott brit túsz, Alan Henning felesége. Henninget mutatták be a David Haines kivégzéséről szóló videó végén - akiket pedig az eddigi videókban bemutattak, a következőben már ki is végeztek.

Henning egy muszlim segélyszervezetnek dolgozott Szíriában. Korábban Nagy-Britanniában taxisofőr volt, elrablásakor pedig éppen élelmiszert és vizet vitt a rászorulóknak.

Barbara Henning levelében - melyet a brit külügyminisztérium segítségével tett közzé - arról így, hogy férje békés, önzetlen ember, akinek semmi más szándéka nem volt Szíriában, csak hogy segítsen. Azt írja, próbált kapcsolatba lépni az Iszlám Állammal, de nem válaszoltak neki. Most imádkozik, hogy férje fogvatartói hallják meg az üzenetét, mielőtt túl késő lesz.

Könyörgök az Iszlám Államhoz, nézzenek a szívükbe, és engedjék el a férjemet

- írja.

Korábban több brit vallási vezető is felszólította az IS-t, hogy engedjék el Henninget. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.