A kormány sem kér a Budapestre tervezett fajvédő konferenciából

2014 szeptember 22., hétfő 18:10
131

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint elfogadhatatlannak tartják, hogy egy amerikai szélsőséges fajvédő szervezet, a National Policy Institute orosz radikálisokkal együtt Magyarországon tartson konferenciát

Közleményük szerint a magyar kormány élesen elhatárolódik minden idegengyűlölő, kirekesztő és a kisebbségeket vallása, származása miatt sértő szerveződésektől, így a Budapestre tervezett radikális konferenciától is. A konferenciát a szélsőséges körök arra akarják felhasználni, hogy lejárassák Magyarországot a nemzetközi közvélemény előtt, ami elfogadhatatlan. 

A tervezett konferenciára a Cink akadt rá augusztusban.

Az előadók között van Alexander Dugin, a közismerten radikális, rasszista, nagyorosz nacionalista, illetve ukránellenes nézeteket valló orosz politológus és ideológus, a Nemzeti Bolsevik Párt, az Eurázsia Párt egyik alapítója. A tervek szerint a konferencián felszólalna Gyöngyösi Márton, a Jobbik keleti diktatúrák felé nyitott képviselője is.

A tervezett konferencia ellen korábban tiltakozott az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is. (via MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt