Kovács Béla: Ebben az embertelen világban nem számít a magánélet szentsége

Kovács Béla. Kép: Botos Tamás

A kémkedéssel megvádolt jobbikos Kovács Béla, akiről ma közölt részletes cikket az Index, néhány nappal ezelőtt egy terjedelmes Facebook-poszt részeként írt arról, mit gondol a vele foglalkozó újságíróról, Dezső Andrásról (akit név szerint nem említ).

Amikor az európai parlamenti választások derekán megindult ellenem a támadó gőzhenger, és a magyarországi politikai fősodorban és médiában minden voltam, csak akasztott ember nem, már szembesülhettem azzal, hogy ebben az elembertelenedett világban a magánélet szentsége sem számít

- írja Kovács, majd rátér a konkrét esetre.

"Megdöbbenve értesültem arról, hogy családtagjaimat nem csak a hivatalos szervek zaklatása, hanem alantas szándékú médiabohócok, pióca módjára rátelepedő firkászok támadása is érte. (...) Ennek az egész folyamatnak az egyik legocsmányabb és számomra legvisszataszítóbb, legembertelenebb momentuma volt az a része ennek a nyomozósdis történetnek, ahogyan a firkász információim szerint „családfakutatásomba” kezdett."

Kovács szerint felháborító, hogy az Index újságírója családtagjaitól és szomszédaitól próbált róla információkat szerezni.

A családi szál valóban fontos az Index-cikkben - innen derült ki például, hogy Kovács valódi apja orosz katonatiszt volt. Kovács nevelőapja pedig többek között arról beszél, Kovács teljesen megváltozott, miután visszatért a Szovjetunióból, felesége, Szvetlana Isztosina pedig a KGB futára volt.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.