A hihetetlenül ügyesen megtakarító Szijjártóék egy 167 milliós házat is vettek

POLITIKA
2014 szeptember 24., 18:09
comments 525

Miután az RTL Klub híradója hétfőn beszámolt arról, hogy a friss külügyminiszter 36 éves korára három ingatlan mellett 82 millió forintos megtakarítást is összehozott, ma egy negyedik ingatlanról is szó volt az RTL Híradóban.

A csatorna megtudta, hogy Szijjártó Péterék egy 167 milliós házat is vettek. Tavasszal a feleségével együtt vette a közel 400 m²-es dunakeszi családi házat. Mindez a dunakeszi ellenzéki polgármester-jelölt, Horváth István által kikért tulajdoni lapból derült ki. Szijjártó Péter nevén így most 4 ingatlan is van.

Szijjártó azt mondta az RTL Klubnak, hogy az új ház azért nem volt benne a vagyonnyilatkozatában, mert három nappal a leadás után került a nevére. Mint mondta, sok munka lesz még a házon, például korszerűsíteni kell a szigetelést, és fel kell újítani a fürdőszobákat is, pedig már nagyon szeretnének beköltözni.

Szijjártó azt mondta, hogy öt forrásból szedték össze a pénzt a 167 milliós ingatlanra: adott bele ajándékként az apósa, ajándékoztak és kölcsönöztek a szülei, és ráment a megtakarítás egy része is.

szijjártó új háza

A dunakeszi ikerházat, ahol most laknak, el akarják adni, hogy visszafizethessék a családi kölcsönt. Szijjártó azt állítja, már csak 11 millió forint megtakarítása van.

Az Együtt kedden bejelentette, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez ellene.

Vajon mit fog szólni Obama arra, hogy egy olyan zöldfülű külügyminiszter próbál meg beszólni neki, aki az anyjától kér pénzt a sokadik házára is?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.