Zoltai havi egymillióért ad tanácsot Lázárnak

POLITIKA
2014 szeptember 26., 11:27
comments 84

Nem ingyen ad tanácsokat a kormánynak Zoltai Gusztáv, egykori munkásőr, a magyarországi zsidó hitközségek majdnem negyedszázadig erős embere.

A Szabadság téri emlékmű egykori heves ellenzője 30 ezüstöt havi bruttó egymillió forintot kap a Miniszterelnökséggel kötött szerződés alapján. A megállapodás négy hónapra szól, az akkor annyi mint négymillió forint. Ez derül ki abból a válaszból, amit Papp Gergő adatkérésére adott a Miniszterelnökség.

Kiderül az is, hogy Zoltai mire szerződött: „szakmai tanácsokat ad a zsidó közösségek érdekképviseletének ellátására hivatott szervezetek képviselőivel történő tárgyalásokhoz, közreműködik a magyar zsidó közösségekkel való kapcsolattartásban.

Amiatt, hogy Lázár tanácsadónak nevezte ki Zoltait, kiakadtak a zsidó közösségek vezetői és a jobboldalon is többen értetlenkedtek, Gulyás Gergelytől Schmidt Máriáig.

Utóirat: Jézus idejében harminc ezüst 120 napi fizetésnek felelt meg. Az annyi, mint négy hónap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.