Autóbusz, banán, ceruza: az óvodai jeled mindent elárul rólad

meghökkentő
2014 szeptember 27., 09:45

A

Ablak
Nem bírod a tehetetlenséget, nehezen viseled, ha nem intéződnek el a dolgok, ezért gyakran magadhoz ragadod az irányítást. A körülötted lévők hálásak lehetnek neked.

Ajándék
Abban hiszel, hogy nem a szavak számítanak, hanem a tettek. Sok beszédnek sok az alja, vallod, és eszerint is élsz.

Alma
Jellemző rád a frissesség, az üdeség. Társaságban szórakoztató vagy, körülzsonganak, de a magány sincs az ellenedre, hiszen egyedül tudsz igazán feltöltődni.

Asztal
Ha valakiben, benned aztán meg lehet bízni. Biztosan állsz a földön, semmi nem tántoríthat el attól, hogy céljaidat megvalósítsd.

Ásó
Jobban érdekelnek a belső, meghitt dolgok, az érzelmek, a lelki folyamatok, mint a külsőségek. Sokat tépelődsz magadban, de ennek mindig megvan a kézzelfogható eredménye.

Autó
Gyorsan hozol döntést, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennél megfontolt. Szereted a biztonságot, de nem óvatoskodsz feleslegesen. Néha lázadsz, akkor kő kövön nem marad.

Autóbusz
Imádod a társaságot, a jó hangulatot, az embereket úgy általában. Megesik, hogy nehézkesen hozol döntéseket, de azok később rendszerint egytől egyig helyesnek bizonyulnak.

B

Babakocsi
Gondoskodó, féltő típus vagy, de ha éppen nem kell senkire vigyáznod, egészen vakmerő tettekre is képes vagy.

Banán
Vidám, az élet örömeit mindennél fontosabbra tartó személyiséged derűt csempész a körülötted lévők hétköznapjaiba. Igazi problémák nem léteznek számodra, mindenre tudsz egy kézenfekvő megoldást. Ezért sokan irigyelnek, de még többen felnéznek rád.

Bicikli
Józan, praktikus típus vagy, nem veted meg a fizikai munkát, ami másnak nyűg, abban te örömöt találsz. Tudod értékelni az élet apró adományait, és nem is érted azokat, akik folyton elégedetlenkednek és többre vágynak annál, amit a sorstól kaptak.

Bohóc
Könnyen tudsz másokat szórakoztatni, de kevesen tudják, hogy a vidámság mögött mély érzelmek és gondolatok rejtőznek. Valódi személyiségedet csak azok a kiváltságosok ismerhetik meg igazán, akiket nagy ritkán közel engedsz magadhoz.

Boríték
Intelligens, művelt ember vagy, aki néha hajlamos eltitkolni a világ elől, amit tud. De aki megfelelően viszonyul hozzád, azzal őszinte vagy, és megosztod vele titkaidat.

Bögre
Segítőkész, áldozathozatalra mindig kapható, megbízható típus vagy, akire minden helyzetben lehet számítani. Boldog lehet, aki ismer, csak arra vigyázz, hogy ezzel nehogy visszaéljenek, mert segítőkészségedet sokan hajlamosak kihasználni.

C

Ceruza
Fanyar humorodat sokan nem értékelik, de rá se ránts! És óvakodj azoktól, akiknek a radír volt a jelük, még sok bajt okozhatnak neked az életben.

Citrom
Kreatív személyiség vagy, akinek lételeme az alkotás. Folyton új ötleteken töröd a fejed, gyakran alig lehet leállítani. Nem minden ötleted válik be, de amelyik igen, arra sokan büszkék a környezetedben.

Cs

Csiga
A csiga egy ronda, nyálkás, undorító csúszómászó. Nézz magadba!

Csillag
Ragyogó személyiséged átsugárzik minden nyomoron, kínon, sötétségen. Örülhet, aki az ismerősének mondhat. De vigyázz! Még a legfényesebb csillagok is kihunynak egyszer.

Csengő
Amerre jársz, felhívod magadra a figyelmet. Bármennyire is szeretnél, nem tudsz észrevétlen maradni. Néha érdemes a háttérbe húzódnod, csak hogy megmutasd, képes vagy arra is, hogy ne te legyél a középpontban.

Cseresznye > Lásd: Meggy

Csibe
Szeretni való lényed még a legmarconább alakokból is kiváltja a gondoskodó anyai vagy apai ösztönt. Ha ezzel jól sáfárkodsz, sosem maradsz pártfogók híján. Ne feledd, a jótetteket néha érdemes viszonozni!

D

Dió
Nehéz hozzád közel férkőzni, de akinek sikerül, nem csalódik. Kemény, áthatolhatatlan külső burkod csak álca, belül kellemes meglepetéseket tartogatsz.

Dob
Ha létezik exhibicionista, akkor az te vagy: nem bírod ki, hogy ne hívd fel magadra a figyelmet. Voltál már csendben?

Dobókocka
Imádod a kiszámíthatatlanságot, a veszélyt, a váratlan helyzeteket. Megöl a rutin, kikészít az unalom, ellenséged a szürkeség és a belenyugvás.

Dominó
Imádod összekötni a szálakat, meglátni az apróságokban az összefüggéseket, és a számokkal sem állsz hadilábon. Intelligens vagy, és ez látszik is rajtad.

E

Egér
Nem a testi erőddel, hanem az eszeddel és a szorgalmaddal jutsz előre az életben. A legapróbb lehetőségeket is megtalálod és kihasználod, és ahogy mondani szokták, még a jég hátán is megélsz.

Elefánt
A nyugalom szobra vagy. Jóindulatú, erős és büszke személyiségeddel kevesen vehetik fel a versenyt.

Eper
Ha létezik valaki, akit a szürke, latyakos, esős időjárás kikészít, az te vagy. Ha úgy érzed, nem bírod tovább, utazz el egy trópusi országba!

Esernyő
Ha valakire lehet számítani a bajban, akkor az te vagy. Ritkán hagysz cserben másokat, és szinte rosszul érzed magad, ha nem tudsz segíteni.

F

Fa
Szilárdan, két lábbal állsz a földön, makacsul hiszel elveidben, szándékaidtól csak a legritkább esetben lehet eltéríteni. Vonz a repülés, a mélység, a végtelen.

Fagylalt
Aki nem ismer igazán, azt tartja rólad, hogy hűvös vagy és tartózkodó, de akinek sikerül közel kerülnie hozzád, és jobban megismernie, rendszerint rájön, hogy ez csak a látszat.

Fakanál
Szereted az extrém sportokat, imádsz néha belelépni a legmélyebb pocsolyákba, és néha keresztben mész át a zebrán.

Falevél
Nem az állhatatosságodról vagy híres, terveidet könnyen, akár egyik pillanatról a másikra hajlamos vagy megváltoztatni. Aki a kiszámíthatóságot keresi, nem benned fogja megtalálni, cserébe mókás látvány, ahogy sodródsz a széllel.

Fazék
Gondozott vagy, rendes és pedáns, sokat adsz a külső megjelenésedre és lelkedben is ugyanilyen rend uralkodik.

Fésű
Utálod a hazugságot, az átverést, az őszintétlenséged. Az igazság bajnoka vagy, még az apró-cseprő ügyekben is mindig pontosan tudni akarod, mi történik, hogy aztán ítéletet alkothass.

G

Gólya
Különös, besorolhatatlan, kiismerhetetlen ember vagy, néha megtörténik, hogy napokig nem szólsz senkihez, aztán hirtelen visszacsöppensz a „valóságba”.

Gomba
Szeretsz meglepetést okozni, bár ez gyakran visszafelé sül el.

Gyertya
Úgy égsz, mintha nem lenne holnap. Lassíts, te őrült, amíg nem késő!

Gyöngy
Imádod az állatokat. Ha nincs kutyád, macskád, vagy legalább egy sündisznót, azonnal szerezz egyet, mert nálad gondosabb gazdája egyetlen állatnak sem lehet.

Gyűrű
A biztonságos otthon melege mindennél többet jelent számodra.

H

Hajó
Távoli vagy és titokzatos, de sosem észrevehetetlen. Éjszaka élsz, nappal csak úgy tűnik, mintha ébren lennél.

Hal
Vonzódsz a misztikus, titokzatos, megközelíthetetlen és megfoghatatlan dolgok iránt. Erős benned az elkötelezettség, ha egyszer elhatározol valamit, a végsőkig kiállsz mellette.

Ház
Átlátszó, becsületes, tiszta ember vagy, aki mindent megmutat magából és a világból, ahogy az átszűrődik rajta.

Hegedű
Imádod a hasadat, egy jó vacsoráért a saját anyádat is eladnád.

Hóember
Szeretsz elmerülni a bánatban, átadni magad a szomorúságnak, magányosan tépelődni. De amikor megnyílik a szíved, nincs ember, aki ne ámulna el a csodán, amit a világnak jelentesz.

Hóvirág > Lásd: Virág

Hold
Szereted a céltalan bolyongást, a kószálást, néha sodródsz a hullámokkal, és néha révbe érsz. De ez nem tart sokáig, hiszen újra és újra csábít az ismeretlen.

I

Iskolatáska
Nyughatatlan vagy és kísérletező, mindig előre törsz, és soha nem elégszel meg az adott helyzettel. Ha más korban születsz, biztosan felfedezel egy kontinenst, vagy legalább egy szigetet.

K

Kacsa
Felelőtlen döntéseiddel könnyen kihívod magad ellen a sorsot, de szerencsére mindig van annyi lélekjelenléted, hogy azonnal helyrehozd, amit elrontottál.

Kalap
A befejezett, végleges, megváltoztathatatlan dolgok híve vagy. Szeretsz pontot tenni a dolgok végére, lezárni a múltat, miközben folyton új kihívásokra vágysz.

Kalapács
Lehet, hogy létezik lehetetlen, de azt te nem ismered. Akkor is eléred, amit akarsz, ha minden körülmény ellened szól.

Kancsó
Gyakran álmodsz feneketlen mélységről, vagy arról, hogy zuhansz a semmibe. Elgondolkodtál már rajta, hogy ez vajon mit jelent?

Kapa > Lásd: Rotációs kapa

Katicabogár
Életed leírható egyetlen közmondással: Ki korán kel, aranyat lel.

Kendő
Ha az Élet Országútján egy fal állja az utadat, három dolgot tehetsz: vagy ledöntöd, vagy átmászol rajta, vagy megkerülöd. Letakarni nem ér!

Kerék
Imádod a művészetet, a kultúrát, a jó könyveket, a zenét. Kifinomult lélek vagy, akit taszít az otrombaság, a trágárság, és csak a hozzád hasonlók körében érzed jól magad.

Kifli
Vannak emberek, akik nem tudnak maguknak megálljt parancsolni. Erre vagy te: ismered a saját határaidat, és másokat is figyelmeztetsz rájuk.

Korcsolya > Lásd: Perec

Korona
Nincs mese: uralkodásra születtél, uralkodásra neveltek, uralkodóként is halsz meg.

Kosár
Sokszor úgy érzed, hogy az események passzív szereplőjévé váltál, mintha nem magad irányítanád életedet, csak sodródnál a történésekkel. Lehet, hogy van benne valami?

Körte
Ösztönösen vonzódsz a természettudományok, a fizika, a kémia, a biológia iránt, de ezt még magadnak sem mered bevallani. Pedig nem szégyen.

Kulcs
A kézenfekvő megoldások embere vagy, nem szeretsz hosszan küzdeni a problémákkal, inkább a legegyszerűbb módszerekkel, a lehető leghamarabb megoldod őket. Pragmatizmusodnál csak hatékonyságod csodálatra méltóbb.

Kutya
Szereted alaposan szétcincálni a dolgokat, aztán hosszasan rágódsz rajtuk, majd mélyre temeted őket, és úgy teszel, mintha mi sem történt volna. Cserébe hűséges vagy és ragaszkodó, kitartasz a végsőkig, és képes vagy megbocsátani még az ellenségeidnek is.

L

Labda
Szertelen, játékos természetedet kevesen tudják megzabolázni, és ez így van rendjén. Csak ne hagyd, hogy játékszerként használjanak, aztán eldobjanak, mint egy labdát.

Létra
Egyetlen irányt ismersz: azt, hogy fölfelé. Képességeidnek csak ambícióid szabhatnak gátat, úgyhogy óvatosan, mert aki magasra jutott, az nagyot is tud esni.


A hűség, a kitartás szobrát lehetne megmintázni rólad

Locsolókanna
Adsz, adsz és egyre csak adsz. Néha gondolj arra, hogy kapni legalább olyan jó, mint adni, és bátran fogadd el, amivel megajándékoz az élet.

Lóhere > Lásd: Dobókocka

Lufi
Jó hozzád odabújni. Jó téged megsimogatni. Jóságos vagy. Szeretni való.

M

Mackó
Színes, vidám, szabadon szárnyaló ember vagy, aki magasról mosolyog a világ szerencsétlenebbik felén.

Macska
Öntudatosságod gyakran makacssággal párosul. Nem könnyű téged jobb belátásra bírni, de akinek sikerül, ahhoz életed végéig ragaszkodsz.

Makk
Makk? Most komolyan?

Meggy > Lásd: Cseresznye

Masni
Ha lány vagy, a felelőtlenül osztogatott nemi szerepek áldozatává váltál. Ha fiú vagy, akkor szimplán kibasztak veled.

Méhecske
Ha csak lehet, gondosságot, szorgalmad, kitartásod a közösség szolgálatába állítod. De jaj annak, aki haragra gerjeszt!

Mérleg
Megtanulhatnád végre, hogy soha a büdös életben nem fogsz tudni semmit eldönteni. Jobban jársz, ha a sorsra bízod magad.

Mókus
Takarékosan, szerényen, de vidáman élsz. Gondosan beosztod a rendelkezésedre álló javakat, és csak végszükség esetén nyúlsz a tartalékokhoz.

N

Nap
Bármilyen szorult helyzetből könnyen kivágod magad. Szeretsz és tudsz is élni, és utálod azokat, akik folyton elégedetlenkednek és panaszkodnak.

Nyúl
A könnyű, gondtalan élet nem minden: ügyelj arra, hogy az állandó szaporodási kényszer közepette jusson időd magadra is.

O

Olló
Nem ismersz lehetetlent, de gondolkozz el rajta, hogy vajon a megoldások, amelyekhez folyamodsz, nem túl egysíkúak-e.

Óra
Már nagyon korán megtanultad, hogy egyszer mindennek eljön az ideje, ezért nem érdemes se sietni, se késni.

Oroszlán
Igaz, hogy az oroszlán az állatok királya, de ne feledd: az emberek között ő is csak egy állat, mint a nyúl.

P

Palack
Fogadd meg, hogy soha többé egy kortyot sem. Születésnapokon sem. Névnapokon sem. Újévkor sem.

Palota
A kincsek, amelyeket rejtegetsz, mind csak arra várnak, hogy valaki végre felfedezze őket.

Papírsárkány > Lásd: Lufi

Patkó
Ha mostanra nem lettél gazdag és sikeres, akkor is csak idő kérdése. Ne csinálj semmit, dőlj hátra, és várj türelmesen.

Perec > Lásd: Korcsolya

Pillangó
Folyton egy üzenetre vársz. Ha megjön az üzenet, máris várod a következőt. Hát milyen élet az ilyen?

Pipa
Már kiskorodban vénségre ítéltek, azóta próbálod visszaszerezni elvesztett fiatalságodat. Nem fog menni.

Postaláda
Minden percet úgy élsz meg, mintha az lenne az utolsó, és soha nem tudod, mi jöhet a következő pillanatban. Az előre tervezés nem az erősséged, szereted a csillogást, a könnyű élvezeteket.

R

Rádió
Nem ismersz lehetetlent. Lehetetlen? Az mi???

Repülő
Olyan magasan szárnyalsz, hogy néha nehéz téged lerángatni ide a többiek közé, a földre. Nem árt néha szétnézni, mi van idelent, érhetnek meglepetések.

Rotációs kapa
Az agrárium, a föld, a rétek, mezők, szántók és legelők szerelmese vagy. Együtt lélegzel a természettel, együtt kelsz a nappal, együtt dobban a szíved a háziállatokéval.

Rózsa >Lásd: Virág

Ruha
Megrögzött ellenséged a rendetlenség, a káosz, a zűrzavar. Ha nem tudsz rendet vágni benne, inkább elmenekülsz előle.

S

Seprű
Közlékeny vagy, nyitott, és ha beindulsz, szinte lelőni sem lehet. Szinte rosszul érzed magad, ha nem te állsz a társaság középpontjában.

Sün
Kedves szokásod meghemperegni az őszi avarban. Ilyenkor a gyümölcsök felszúródnak a tüskéidre, és ezt előszeretettel ábrázolják a művészek.

Szánkó
Folyamatos lejtmenetben vagy, esetleg húzatod magad valakivel, aki van olyan hülye, hogy igavonódnak szegődik. Próbálj egyszer a saját lábadra állni, és önerőből elérni valamit!

Szék
Szeretnél kiszakadni a hétköznapokból, a rutinból, az unalomból, de ritkán sikerül. Nyugodt vagy és szemlélődő, kalandra ritkán vállalkozol, de mások kalandjait nagyon tudod élvezni.

Szekrény
Rengeteg titkot rejtegetsz, nem csak a magadéit, hanem a másokéit is. Ha valakiben, benned aztán meg lehet bízni, és ezzel sokan vissza is élnek.

Szélmalom
Amit egyszer elkezdesz, nehezen tudod befejezni. Örök körforgás az életed, mintha minden mindig újrakezdődne.

Szemüveg
Na, veled is jól kibasztak. Ha még él az óvónénid, itt az ideje, hogy megkeresd, és benyújtsd a számlát.

Szilva
Mindig más arcodat mutatod a külvilágnak, néha még a régi ismerősök, barátok, rokonok is alig ismernek rád. Szórakoztató vagy, de kiszámíthatatlan.

Szív
Gyakran azon veszed észre magad, hogy a múltban élsz, sokat töprengesz elmúlt dolgokon és kiszakadsz a mindennapokból. Néha nem árt egy kis vidámság!

Szivárvány
Szeretsz beolvadni a tömegbe, taszít a kivagyiság, a magamutogatás, a hőzöngés. Mindennél jobban hiszel a belső értékekben, az érzelmi kisugárzásban, és ez általában be is válik.

Szőlő
Az az ember vagy, akinek minden nap egy születésnap! Tudod élvezni az életet, de azt is tudod, meddig szabad elmenni anélkül, hogy fájdalmat okozz másoknak.

Szőnyeg
Köztudott, hogy akinek szőnyeg volt a jele az óvodában, soha nem viszi semmire. Ha te mégis vitted valamire, örülhetsz, mert a kevés kivételek egyike vagy.

T

Telefon
A szenvedélyek raja vagy, ráadásul több szenvedélyé is egyszerre. Vigyázz, nehogy valamelyik a végzeteddé váljék!

Tojás
Egyedülálló tulajdonságod, hogy képes vagy reményt csöpögtetni az emberekbe - még a legelkeserítőbb helyzetekben is. Sokan hálásak is érte, aki meg nem, később ráeszmél majd, milyen csodálatos tulajdonsággal rendelkezel.

Torta
Érett, megfontolt személyiség vagy. Sokan irigykednek rád, de te tudod, hogy mindig van hová fejlődnöd, hogy teljesen boldog lehess. A lényeg, hogy jó úton jársz.

Törpe
Nem ismersz megoldhatatlan problémát, de a drasztikus eszközök helyett a finom, néha észrevehetetlen megoldások híve vagy. Nincs olyan nézeteltérés, amit ne tudnál megoldani.

Tulipán > Lásd: Virág

V

Vasaló
Nincs fontosabb számodra, mint a hatalom. Szeretsz uralkodni, és mindig találsz magadnak valakit, aki aláveti magát parancsaidnak.

Virág
Sokan azt hiszik, hogy rólad lehetne megmintázni a nyugalom szobrát, de a látszat csal. Ha kimutatod a fogad fehérjét, mindenki haptákba vágja magát körülötted.

Vitorlás > Lásd: Hajó

Víziló
Pontosan tudod, hogy az élet nem más, mint választások, döntések sorozata, mégis ritkán hozol döntést. Jól tudod, hogy a dolgok előbb-utóbb maguktól is megoldódnak.

Vödör
Precíz, kimért, szinte a végletekig pedáns ember benyomását kelted. Egészen addig, amíg valami ki nem hoz a sodrodból, mert akkor lehullik a máz, és kiderül, hogy képes vagy őrjöngeni is.

Z

Zászló
Vezetésre termettél. Sokan felnéznek rád és követnek bárhová, de ezzel szerencsére ritkán élsz vissza.

Zebra
A szabadságért bármit feláldoznál, akár az életedet is.

(Illusztráció: TBG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.