Vorkuta Street View

2014 szeptember 29., hétfő 9:46
41

Szeptember 26-án a világ újabb szeletei kerültek fel a Google világtérképére. Van már Street View Argentínában és Malajziában is, és Oroszország egyre több darabjában. Így például Vorkutában is, a városban, amit valószínűleg joggal neveztek már a világ legbarátságtalanabbjának is.

Az Északi Sarkkörön túl található várost a XX. század elején alapították, amikor felfedezték a környék hatalmas szénmedencéjét. Ennek bányászása szovjet foglyok feladata lett, és Vorkuta környékén Sztálin birodalmának egyik legnagyobb gulag-hálózata jött létre. A körülmények embertelenek voltak, és ez a modern Vorkután is látszik. A bányák nagy része már bezárt, a szinte kizárólag lakótelepekből álló, kegyetlen klímájú város viszont megmaradt borzalmasan lehangolónak.

Vorkuta szinte minden egyes pontja hasonlóan nyomasztó, ez csak egy kis válogatás a jéghideg panelapokalipszis megkapó jeleneteiből:

vorkuta1

vorkuta8

vorkuta3

vorkuta9

vorkuta2

vorkuta7

vorkuta5

vorkuta4

vorkuta10

vorkuta6

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt