Vorkuta Street View

külföld
2014 szeptember 29., 09:46
comments 41

Szeptember 26-án a világ újabb szeletei kerültek fel a Google világtérképére. Van már Street View Argentínában és Malajziában is, és Oroszország egyre több darabjában. Így például Vorkutában is, a városban, amit valószínűleg joggal neveztek már a világ legbarátságtalanabbjának is.

Az Északi Sarkkörön túl található várost a XX. század elején alapították, amikor felfedezték a környék hatalmas szénmedencéjét. Ennek bányászása szovjet foglyok feladata lett, és Vorkuta környékén Sztálin birodalmának egyik legnagyobb gulag-hálózata jött létre. A körülmények embertelenek voltak, és ez a modern Vorkután is látszik. A bányák nagy része már bezárt, a szinte kizárólag lakótelepekből álló, kegyetlen klímájú város viszont megmaradt borzalmasan lehangolónak.

Vorkuta szinte minden egyes pontja hasonlóan nyomasztó, ez csak egy kis válogatás a jéghideg panelapokalipszis megkapó jeleneteiből:

vorkuta1

vorkuta8

vorkuta3

vorkuta9

vorkuta2

vorkuta7

vorkuta5

vorkuta4

vorkuta10

vorkuta6

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.