Rovott múltú fegyveres liftezhetett együtt Obamával

külföld
2014 október 01., 05:07
comments 31

Elég rossz napjai vannak az amerikai elnök testőrségének, a Secret Service-nek. Az egy dolog, hogy egy késsel felfegyverkezett iraki veterán a Fehér Ház kerítésén átugorva egészen az épület Keleti Szobájáig jutott. Az is, hogy nemrég kitudódott:

2011-ben napokig tartott, amíg egyáltalán rájöttek, hogy valaki többször is rálőtt az épületre.

Ebben a két esetben legalább nem volt

közvetlen életveszélyben az elnök.

Nem úgy, mint Atlantában, a CDC központjában. Obama szeptember 16-án látogatott oda, és amikor beszállt a liftbe, beszállt vele a CDC egyik biztonsági őre is.

A férfi ráadásul telefonjával filmezni is kezdte az elnököt, amit a testőrök felszólítására se volt hajlandó abbahagyni.

Már önmagában ez is fura. De aztán kiderült, hogy

  • fegyver is volt nála;
  • és amúgy büntetett előéletű is.

Pedig a szabályok viszonylag világosak. A testőrség dolga, hogy az elnök érkezése előtt felmérje, kik férhetnek hozzá a látogatás helyszínén az elnökhöz. Őket ellenőrzik. Különösen azokat, akiknél fegyver is lehet, amit az esetek többségében amúgy nem is viselhetnek az elnök közelében. (Washington Post, Washington Examiner via Gawker)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.