Súlyos harcok robbantak ki Kasmírban India és Pakisztán között

külföld
2014 október 06., 09:34
comments 12

Legalább kilenc civil áldozata van már a Pakisztán és India között hétfőn kirobbant harcoknak a vitatott hovatartozású, megosztott Kasmírban. A két hadsereg aknagránátokkal és gépfegyverekkel lőtte egymást.

A tűzharcban indiai oldalon öt civil, köztük egy gyermek vesztette életét, pakisztáni oldalon négy civil, köztük két gyermek.

Kasmír muzulmán többségű állam, de India függetlenedésekor és kettéválásakor hindu maharadzsája volt, így Indiában maradt. A terület hovatartozása azóta is vitatott, a két ország rendszeresen szokott háborúzni a térségben. Legutóbb 2003-ban robbant ki háború, de azóta is rendszeresek a kisebb összecsaások.

A mostani a szokásos tűzpárbajoknál súlyosabbnak tűnik, az indiai kormány szerint az indiai oldalon tízezrével menekülnek az emberek. "Pánik van" - mondta a körzet közigazgatásának vezetője. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.