Magyarország megújította tagságát a KGST bankjában!

gazdaság
2014 október 15., 09:09
comments 42

Magyarország kezdeményezte tagságának megújítását a moszkvai központú Nemzetközi Beruházási Bankban (NBB), jelentette be a nemzetgazdasági tárca.

Fiatalabb olvasóink kedvéért mondom, hogy az NBB a szocialista országok gazdasági közösségének, a KGST-nek volt a bankja.

1970-ben alapította a Magyar Népköztársaság az NDK-val, Csehszlovákiával, Lengyelországgal, Bulgáriával, Mongóliával és a SZovjet Szocialista Köztársaságok Szövetségével, népszerűbb nevén a Szovjetunióval.

Az alapításról szóló, ma is hatályos törvény erejű rendelet szerint a bank alapvető feladata

a nemzetközi szocialista munkamegosztáson alapuló tervgazdaság támogatása.

Mondjuk a nemzetgazdasági tárca szerint az NBB tevékenysége "az elmúlt két évben a modern nemzetközi normákhoz igazodva gyökeresen átalakult", így

céljai már egybevágnak "a magyar nemzetgazdaság fejlesztésére kidolgozott elképzelésekkel",

és hála Istennek még a keleti nyitás politikájához is illeszkednek.

A moszkvai székhelyű bank tanácsa novemberi, szófiai ülésén dönt a magyar tagsági jogviszony megújításáról. (Via HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.