Michael Haneke és még egy rakás híres művész kéri Junckert, hogy ne nevezze ki Navracsicsot kulturális biztosnak

POLITIKA
2014 október 21., 12:53
comments 120

A harminc európai művész által aláírt petició azért született meg, mert a dolgok jelenlegi állása szerint mégis Navracsics Tibor lehet az EU kultúráért felelős biztosa. Az aláírók között van hanake mellett Simon Rattle karmester, Luc Bondy párizsi színházigazgató, és Pierre Audi, a holland nemzeti opera igazgatója, George Benjamin brit zeneszerző és az olasz rendező Romeo Castellucci is.

Az aláírók szerint Navracsics annak az Orbán-kormánynak volt a tagja, ami visszavágta az emberi jogokat Magyarországon, csökkentette a szólásszabadságot és tagadta a közös európai értékeket. Az pedig, hogy csak az állampolgársági jogokkal kapcsolatos részt veszik el Navracsics portfoliójából, nem elégséges. Az aláírók ezért azt javasolják az EB elnökének, hogy ne nevezze ki a magyar jelöltet a posztjára.

A felhíváshoz bárki csatlakozhat, és azt a napokban több európai napilapban is meg fogják jelentetni.(via hvg.hu/le quotidien)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.