Varga Mihály tisztázta: internetadó = az adóelkerülés felszámolása!

2014 október 22., szerda 18:25
458

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter – akit Lázár János szerint Orbán Viktor utasított arra, hogy az új adó bevezetésének bejelentése után, tehát nem előtt, egyeztessen a szakma képviselőivel – hihetetlen érvvel védte meg új ötletét, az internetadót, derült ki a kormány.hu beszámolójából.

Az igazságos közteherviselés azt diktálja, hogy az adóelkerülést lehetővé tevő kiskaput bezárjuk.

– mondta Varga. És itt nincs vége:

A miniszter tisztázta a szolgáltatókkal azt a félreértést, hogy itt egy új adó bevezetéséről van szó. A törvényjavaslat az adóelkerülési lehetőség megszüntetésére, és nem az internethasználat általános megadóztatására szolgál.

– tudósít a kormány.

Varga Mihály szerint tehát azért kell gigabájtonként 150 forintos adót kivetni a netes szolgáltatókra, mert túl sokan bújnak ki a telefonadó fizetése alól azzal, hogy az interneten telefonálnak. Ez volt az oka annak, hogy a tökéletesen előkészítetlen és végiggondolatlan ötletet bedobták az adótörvénybe.

Az új adó bevezetésétől lesokkolt internetszolgáltatók próbáltak ötleteket adni a nemzetgazdasági miniszternek. Varga Mihály "megfontolásra érdemesnek tartja", hogy az alcsony forgalmúak mentesüljenek az adófizetés alól, vagy hogy felső korlátja legyen az adónak. Eléggé úgy tűnik tehát, hogy lesz módosítás, de az is valószínű, hogy ez már csak kármentés lesz.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt