Jön-jön-jön: Bencsik András bejelentette az új Békemenetet

POLITIKA
2014 október 26., 21:56
comments 994

A Demokrata magazin főszerkesztője Facebook-oldalán jelentette be, hogy szükségessé vált egy új békemenet megszervezése.

Az időzítés érthető, az első hasonló vonulást is akkor hívták össze, amikor az Európai Unióban nagyobb nyomás helyeződött a magyar kormányra. A nyomás megvan most is, Bencsik pedig úgy érzi, lépni kell. Borzasztó hosszú jegyzetében, aminek a Bármi megtörténhet címet adta, az ismerten oroszpárti Bencsik előbb hosszan sorolja az Egyesült Államok bűneit, majd a legvégén rátér a lényegre:

Szükségesnek látszik ezért egy új Békemenet megszervezése.

Többek között olyan érveket bedobva, mint hogy

Amerika nem a barátunk és még csak nem is a szövetségesünk: az Amerikai Egyesült Államok (USA) egy olyan birodalom, amely kizárólag a saját érdekeit nézi, célja pedig kizárólag az, hogy a Földön kivívott vezető helyzetét megőrizze és megerősítse.

és hogy

Ami Magyarországot illeti: az Orbán-kormányt a történelmi jelentőségű társadalmi beágyazottsága miatt sem most, sem később nem lehet leváltani. Eltávolítani ezért csak manipulációval lehet: a hatalmi centrumon belül kirobbantott feszültségek, a befolyásolható személyek árulásra való rábeszélése révén idővel létrehozható egy olyan helyzet, ami Orbán Viktor számára tarthatatlanná válik. Az erre irányuló kísérletek jellegzetes példája az USA által kirobbantott úgynevezett korrupciós botrány.

Valamint hogy

 A korrupció elleni tüntetések átolvadása az internetadó elleni tüntetésbe, majd összeolvadása a fociultrák tüntetésével, ami végül spontán tettlegességbe torkollt a Fidesz székházánál, ezt a forgatókönyvet idézi fel. Annál is inkább, mert André Goodfriend követségi ügyvivő részvétele a tüntetésen tudatos volt; azért ment oda, hogy lássák, és mindenki számára világos legyen, Amerika az Orbán-kormány ellen hajlandó bevetni a Majdan tér típusú véres forgatókönyvet is, ha kell.

Az egész bejegyzést itt lehet elolvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.