Letartóztatná a rendőrség a vasárnap őrizetbe vett tüntetőket

POLITIKA
2014 október 28., 13:55
comments 239

Mind a hat, vasárnap őrizetbe vett tüntető előzetes letartóztatását indítványozta a rendőrség. Az indítványhoz benyújtott iratokat és bizonyítékokat jelenleg az illetékes XIV. kerületi ügyéség vizsgálja. (Via HVG)

Előzetes letartóztatást bűnismétlés, elrejtőzés, a tanúk befolyásolásának veszélye esetén szoktak elrendelni.

Mind a hat tüntetőt csoportos garázdasággal gyanúsítják. Kettejük védőivel beszéltünk, szerintük már hosszú őrizetbe vételük is indokolatlan volt, tekintettel arra, hogy személyi sérüléssel nem járó cselekménnyel vádolják őket. Most is kerestem védőiket, de még a rendőrségen vannak, így nem tudtak beszélni.

UPDATE: Fazekas Tamás, az egyik 19 éves gyanúsított védője most szólt, hogy „valószínűleg ma este még bent maradnak, [a rendőrök] nem mondtak ennél konkrétabbat”.

Arról nem is beszélve, hogy az egyik gyanúsított, Rózsa Milán a tanúk szerint a rendőrség vádjaival szemben nemhogy szította, hanem pont csitítani próbálta az indulatokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.