Kapaszkodjanak meg, megint új oka van az internetadó bevezetésének

2014 október 29., szerda 18:45
392

Először az volt, hogy az adóelkerülés visszaszorítása miatt kell megadóztatni az internetet, mert túl népszerű, és az emberek telefonálás helyett használják.

Aztán felmerült (bár hivatalosan tagadták), hogy a fegyveres és rendvédelmi testületek betervezett béremelése miatt van szükség erre.

A kormány második próbálkozásában már arról beszélt Rogán Antal, hogy valójában az internet terjedése érdekében kell kivetni az aránytalanul nagy adót a szektorra, mert majd a cégekkel együttműködve fogják a szélessávú netes infrastruktúrát terjeszteni.

És most itt a negyedik magyarázat is!

Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő ma a ZDF-nek nyilatkozott (a videón 18:35-től kezdődik a magyar rész), de vagy nem egyeztetett feletteseivel, vagy változott a hivatalos álláspont, vagy teljesen mindegy, hogy mit mond. De azt mondta a német tévének, hogy az adót azért kell bevezetni, hogy

a kormány teljesíteni tudja az EU által elvárt 3 százalékos hiánycélt.

Ami egyrészt egy bármilyen adóemelés vagy megszorítás mellé csípőből elsüthető klasszikus, másrészt viszont óriási cinizmus. Az adóból ugyanis 20 milliárdot vár az NGM, ehhez képest a költsévetési tanács véleményéből már lehet tudni, hogy jövőre 2,4 százalékos hiánnyal számolnak – ami nagyjából 200 milliárd forintos mozgásteret hagyna a kormánynak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt