Mellár Tamás szerint az internetadó arról szól, hogy a kormány szeretné ellenőrizni az internetet

POLITIKA
2014 október 29., 12:12

Az internetadó elleni országos tüntetéssorozat pécsi állomásán a korábban nyíltan a Fidesz holdudvarához tartozó, egykori századvéges kutatásvezető és KSH elnök, Mellár Tamás szólalt fel.

photo_camera Mellár Tamás Pécsen (Sóki Tamás/MTI)

Mellárral a vs.hu készített nagyobb interjút. A beszélgetés legfontosabb pillanata az, amikor a közgazdász az internetadóról beszél, és azt mondja, hogy

"Látni kell azt, hogy az internetadót nem azért akarja kivetni a kormány, mert annyira hiányzik neki az adóbevétel, hanem hogy ellehetetlenítse a külföldi tulajdonú internetszolgáltatókat. Ha ugyanis áthárítják az adót a felhasználókra, akkor azért fogják majd büntetni őket, ha viszont nem tudják áthárítani, akkor pedig veszteségessé válnak. A külföldi cégek helyére hazai, kormánybarát vagy esetleg állami szolgáltatót fognak állítani, amely hathatós módon ellenőrzi majd az elérhető tartalmakat és a közösségi színtereket."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.