Tagadják a Telenornál, hogy az ő ötletük lett volna az internetadó

A Portfolio tegnapi cikke szerint az egyik nagy mobilszolgáltató teljes mértékben megúszná az internetadót a jelenlegi formájában, és úgy értesültek több forrásból, hogy ez a szereplő volt az, amelyik felvette a szektorból érkező bevételeit mindenáron növelni akaró kormánynak az ötletet. A lap nem írja le a cég nevét, de

egyértelműen a Telenorról van szó.

(A Vodafone jöhetett volna még szóba, mivel náluk sincsenek az adóval a mobilfizetéseknél sokkal jobban terhelt vezetékes előfizetések, de ők nullszaldósak voltak tavaly, így nem tudták volna leírni a nyereségadójukból a netadót. A Telenornak ezzel szemben 28 milliárdos nyeresége volt, és 6,3 milliárd forint adót fizetett a cég, tehát a versenytársaival ellentétben lett volna miből leírnia netadót.)

Kutas István, a Telenor kommunikációs vezetője az Indexnek határozottan tagadta, hogy a cég lobbizta volna ki a netadót, vagy akár bármiféle köze lett volna hozzá.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.