2000 volt a olcsóbb, 10000 a drágább szavazat Nyírmadán

politika
2014 október 31., 07:33
comments 96

Vádak szerint az ország több településén is tömegesen vásárolták a szavazatokat a polgármesterek és a helyi képviselőjelöltek, de eljárás csak 10-nél kevesebb településen indult az ügyben. Az átlátszó most a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmadáról ír, ahol már feljelentés is érkezett az ügyben a hatóságokhoz.

A helyiek szerint a faluban tömegesen vásároltak szavazatokat. A vádak szerint a helyi kisebbségi önkormányzat egy tagja kétezertől tízezer forintig terjedő összegeket ígért és adott a helyieknek, ha a hatalomban lévő polgármesterre és kisebbségi önkormányzati vezetőkre szavaznak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.