Svájci újság: Rejtély, miért járt Orbán rövid idő alatt kétszer is Zürichben magánúton

Screen Shot 2014-10-31 at 9.46.09 AM

A svájci Tages-Anzeiger szerint gyanús, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök rövid idő alatt kétszer is megfordult Zürichben. A lapban bejelent cikk szerint a következő dolgok miatt gyanúsak a magánutak:

  • Orbán a napokban nem repülővel akart hazamenni Lausanne-ból, hanem inkább egy 14 órás vonatutat választott, zürichi átszállással.
  • Augusztus végén állítólag azért utazott ki Lázár Jánossal Zürichbe, hogy egy gyerekkórust megnézzen, pedig amikor ugyanez a kórus nem sokkal korábban a magyar parlamentben volt, akkor nem érdekelte ennyire.
  • A Facebook-oldala nem tett említést egyik svájci útról sem, pedig a lap is megemlíti, hogy Orbán életének szinte minden eseményét dokumentálja az oldal.
  • Egyik úton sem voltak hivatalos találkozói.

Érdekes a svájci újság szerint az is, hogy a mostani út egybeesett az internetadó elleni tüntetésekkel és az amerikai korrupciós és kiutazási botránnyal is. Zárásként a szerző megjegyzi, hogy épp a napokban kért menedéket Svájctól 65 autóval érkezett magyar roma, Orbán az ő ügyükkel sem foglalkozott.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.