Bayer Zsolt: Lesz Békemenet, mert vérlázító és elviselhetetlen, ami Magyarországon folyik

politika
2014 november 03., 17:57
comments 884

A Fidesz körüli értelmiségi holdudvar prominens szerzője a Magyar Hírlapban jelentette be, hogy lesz Békemenet.

Korábban ezt már Bencsik András is belengette, de utána a CÖF hamar visszakozott. Mint a hvg.hu akkor megtudta, a Fideszből szóltak le a CÖF-nek, hogy nem nézne ki jól egy Egyesült Államok ellen hirdetett békemenet, válaszul az internetadó ellen tüntető fiatalok fellépésére. A CÖF akkor cáfolta ezt, hisz mint mondták, ők pártoktól független szervezet.

Most viszont Bayer hétfő esti, Leszarom Mozartot 2. című cikkében azt írja:

Újra mondom, nyomatékosan: lesz Békemenet. Mert ami ma odahaza folyik, az vérlázító és elviselhetetlen. A Fidesz vezetői az elsőt is ellenezték. Akkor is le akartak róla beszélni. Aztán lett, ami lett. És az én kedves barátaimról két dolog tudható teljes bizonyossággal. Az egyik, hogy előszeretettel veszik körül magukat komplett idiótákkal. A másik, hogy még életükben nem mérték fel jól és pontosan, hogy mikor van igazi veszély.

Bayer szerint azért van szükség a Békemenetre, mert  most otthon húsz-harmincezer ember éppen kinevezi magát népnek, és a CIA segít nekik, ráadásul Brüsszel is éppen beszáll a magyar belpolitikába.

És mert figyelmeztetni kell a tüntetőket, hogy

ők nem a nép. Hanem a nép egy része. Az a része, amelyik kizárólag saját telefonjával azonos. Ezért mutatják a telefont az esti sötétben. Hogy lássa mindenki, ők azok, akik bármikor kicserélhetők egy telefonra. Ők azok, akik ülnek egymás mellett a kocsmák teraszain, de nem beszélgetnek, hanem a telefonjaik billentyűit nyomkodják. Fontos része ez a népnek, de nem azonos vele, hál' Istennek.

Bayer itt elvágta a cikkét, az teljes terjedelmében csak kedden lesz olvasható a Magyar Hírlapban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.