Már javításokat is kell végezni a többször átadott Várkert bazár környékén

2014 november 3., hétfő 15:23
93

A minden nagyobb állami esemény környékén kötelezendően átadandó Várkert bazár nem csak hogy nem is készült még mindig el, de amit már átépítettek, az is elég ramaty állapotban van.

A vs.hu stábja most egy műszaki szakértő társaságában járta végig az építkezést. És kaotikus állapotokat találtak. A sétány déli oldalát ismét lezárták, feszítővassal szedték fel az egyszer már lerakott díszburkolatot, és légkalapáccsal estek neki a vasbetonalapnak. Hasonló munkát végeztek el egy hónappal korábban az északi részen is, a jelek szerint szigetelési munkákat végeznek.

Szigetelésre pedig szükség van, mivel sok helyen adódtak gondok a vizesedéssel, a Lánchíd utcai házak pincéi is beáztak az átépítés óta.

Ezt adta át Orbán Viktor a választások előtt pár nappal (Fotó: Botos Tamás)

Közel sincs még kész az augusztus végén egyszer már átadott Lánchíd utca sem, itt többek között a parkoló kialakítása csúszik. Ezt a szakaszt korlátozottan használhatják buszok és taxik, viszont jogvita van arról, hogy a kivitelezőnek volt-e lehetősége átadni az utcát a forgalomnak, mert a hatóságok több kifogásolható részletet is találtak a felújított szakaszon, és ezért nem zárult le az átadás-átvétel jegyzőkönyve.

Hasonlóan kaotikus az Apród utca, Döbrentei utca, Döbrentei tér felújítása is, itt még sejteni sem lehet, mikorra lesznek kész. Az uniós forrásból, közel 6,7 milliárd forintból készülő szakaszt eredetileg 2014. március 30-ig kellett volna átadni. (vs)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt