Minden adózási rekordot megdöntöttek a Clash of Clans fejlesztői Finnországban

internetek
2014 november 03., 17:23

A mindössze négy évvel ezelőtt létrehozott Supercell mobiljáték-fejlesztő cég alapítói fizették tavaly a legtöbb adót Finnországban, megdöntve a korábbi finn adórekordot is. 

Mikko Kodisoja, a cég kreatív igazgatója és társalapítója hatalmasat lootolt: 170 millió eurót (52,5 milliárd forint) keresett tavaly és ezzel ő lett az ország legjobban kereső embere 2013-ban. Ilkka Paananen, a Supercell vezérigazgatója és szintén társalapítója 168,8 millió eurós tavalyi bevételével a lista második helyén végzett.

A vállalat két kulcsfigurája fizette a legtöbb adót is tavaly Finnországban: Kodisoja 54,4 millió eurót (16,8 milliárd forint), Paananen 54,1 millió eurót. A Helsingin Sanomat című finn napilap szerint mindketten megdöntötték az eddigi finn adórekordot.

"Rengeteg segítséget kaptunk a társadalomtól és most rajtunk a sor, hogy visszaadjunk valamit a társadalomnak"

- nyilatkozta tavaly a magát boldog adózónak valló Paananen.

Kodisoja és Paananen mellett a Supercell másik három társalapítója, Lassi Lepinen, Niko Derome és Visa Forsten is bekerült tavaly a legtöbbet adózó finnek legjobb ötös mezőnyébe.

Több játék mellett a Supercell legnagyobb dobása a Clash of Clans lett, ami milliók mobiltelefonjain és tabletein fut, és jelenleg a világ egyik legsikeresebb mobilos játékának számít. A 444 szerkesztőségének is van már klánja, élményeinkről itt írtunk többet.

Tegnap este amúgy elég csúnyán kikaptunk egy nagyon szervezett ellenféltől, de ez csak mellékszál a történet szempontjából. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.