Montenegróban a magyarnál is mocskosabb módon szállnak rá a korrupció ellen fellépő civilekre

külföld
2014 november 03., 15:30
comments 45

A K-Monitor írta meg, hogy milyen támadások indultak Montenegróban a MANS nevű korrupció elleni szervezet vezetője, Vanja Calovic ellen.

Egy kormányközeli napilap, az Informer kezdett el pornóközeli fotókat közzétenni Calovicról. A képekről nem lehet megállapítani, hogy ki szerepel rajtuk. A képeket címlapon hozta le a kormánypárti lap, az alapjogok bírósága pedig azonnal betiltotta a lap terjesztését. A támadást elítélte a montenegrói parlament, az ombudsman, helyi civil szervezetek és a média többi szereplője is.

A magyar korrupcióellenes szervezet posztja szerint ez már rövid időn belül a második eset volt, hogy a MANS ellen támadást indított az Informer. Még a májusi önkormányzati választások után a szervezet számos szavazatvásárlásról és korrupciógyanús esetről írt. Ezután is nekiesett a szervezetnek a lap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.