Változik a fővárosi közgyűlés működése, de egyelőre nem kapott Tarlós vétójogot

Budapest
2014 november 04., 09:04
comments 39

Több ponton változik a pénteken felálló Fővárosi Közgyűlés szervezeti és működési szabályzata. Tarlós István előterjesztésében jelenleg ezek a pontok szerepelnek:

  • a közgyűlés tagjai a főpolgármester, a 23 fővárosi kerületi polgármester és a fővárosi kompenzációs listáról mandátumot szerző 9 képviselő,
  • a főváros lakosságszámának együttesen több mint a felét képviselő kerületi polgármesterek "igen" szavazatára lesz szükség egy-egy rendelet elfogadására,
  • a kerületi polgármesterek plusz juttatást nem kapnak közgyűlési munkájukért, addig a kompenzációs listán bejutottak alapdíja csökken. A képviselők korábban a főpolgármesteri illetmény 25 százalékát kaphatták, ezt most 15 százalékra csökkentenék.
  • kiveszik a frakciókról szóló pontokat,

Tarlósnak három helyettese lesz:

  • Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes , havi 1 millió 37 ezer 57 forintért
  • Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős, havi 972 ezer 241 forintért
  • Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területek főpolgármester-helyettes, havi 907 ezer 425 forintért.

A közgyűlés pénteken alakul meg, Orbán is tiszteletét teszi. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.