Magyar állatorvosok és tenyésztők segítségével csempésznek kölyökkutyákat Angliába

ÁLLAT
2014 november 14., 15:49

A legismertebb brit kutyamentő szervezet, a Dog Trust forgatott riportot arról, hogyan jutnak tömegével kelet-európai kölyökkutyák a szigetországba.

Jelentésük, amit a vs.hu talált meg, arra jutott, hogy a tenyésztők állatorvosok és szállítók összedolgozva kerülik meg a brit szabályokat. A felvételek jelentős része Magyarországon készült, ahol azt látni, hogyan állítanak ki magyar állatorvosok és tenyésztők olyan igazolásokat és útleveleket, amiket a kutyák koruk alapján még meg se kaphattak volna. A kölyökkutyákat aztán a brit hatóságok sem ellenőrzik rendesen, így pedig minden adott a százezer fontos illegális üzlet futtatásához.

A videóból kiderül, hogy három magyar állatorvosnál jártak, és mind adott volna nekik hamis papírokat. Volt tenyésztő, aki pedig szólt is, hogy a kutyák bár papíron kapnak veszettség elleni oltást, de a valóságban nem kaphatnak még, mert túl fiatalok, de idővel ezt majd pótolni kell. A jelentés szerint két kölyökkutyát meg is vettek, kilencvenezer forintért darabját, a hamis útlevél pedig 26 ezer forint volt.

A jelentés szerint mivel a kutyákat kegyetlen körülmények között, pihenés nélkül szállítják Angliába, a sokszor oltás nélküli állatok komoly közegészségügyi veszélyt jelentenek a kutyaállományra és az emberekre is Angliában.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.