Magyar állatorvosok és tenyésztők segítségével csempésznek kölyökkutyákat Angliába

A legismertebb brit kutyamentő szervezet, a Dog Trust forgatott riportot arról, hogyan jutnak tömegével kelet-európai kölyökkutyák a szigetországba.

Jelentésük, amit a vs.hu talált meg, arra jutott, hogy a tenyésztők állatorvosok és szállítók összedolgozva kerülik meg a brit szabályokat. A felvételek jelentős része Magyarországon készült, ahol azt látni, hogyan állítanak ki magyar állatorvosok és tenyésztők olyan igazolásokat és útleveleket, amiket a kutyák koruk alapján még meg se kaphattak volna. A kölyökkutyákat aztán a brit hatóságok sem ellenőrzik rendesen, így pedig minden adott a százezer fontos illegális üzlet futtatásához.

A videóból kiderül, hogy három magyar állatorvosnál jártak, és mind adott volna nekik hamis papírokat. Volt tenyésztő, aki pedig szólt is, hogy a kutyák bár papíron kapnak veszettség elleni oltást, de a valóságban nem kaphatnak még, mert túl fiatalok, de idővel ezt majd pótolni kell. A jelentés szerint két kölyökkutyát meg is vettek, kilencvenezer forintért darabját, a hamis útlevél pedig 26 ezer forint volt.

A jelentés szerint mivel a kutyákat kegyetlen körülmények között, pihenés nélkül szállítják Angliába, a sokszor oltás nélküli állatok komoly közegészségügyi veszélyt jelentenek a kutyaállományra és az emberekre is Angliában.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.