Magyar állatorvosok és tenyésztők segítségével csempésznek kölyökkutyákat Angliába

ÁLLAT
2014 november 14., 15:49
comments 63

A legismertebb brit kutyamentő szervezet, a Dog Trust forgatott riportot arról, hogyan jutnak tömegével kelet-európai kölyökkutyák a szigetországba.

Jelentésük, amit a vs.hu talált meg, arra jutott, hogy a tenyésztők állatorvosok és szállítók összedolgozva kerülik meg a brit szabályokat. A felvételek jelentős része Magyarországon készült, ahol azt látni, hogyan állítanak ki magyar állatorvosok és tenyésztők olyan igazolásokat és útleveleket, amiket a kutyák koruk alapján még meg se kaphattak volna. A kölyökkutyákat aztán a brit hatóságok sem ellenőrzik rendesen, így pedig minden adott a százezer fontos illegális üzlet futtatásához.

A videóból kiderül, hogy három magyar állatorvosnál jártak, és mind adott volna nekik hamis papírokat. Volt tenyésztő, aki pedig szólt is, hogy a kutyák bár papíron kapnak veszettség elleni oltást, de a valóságban nem kaphatnak még, mert túl fiatalok, de idővel ezt majd pótolni kell. A jelentés szerint két kölyökkutyát meg is vettek, kilencvenezer forintért darabját, a hamis útlevél pedig 26 ezer forint volt.

A jelentés szerint mivel a kutyákat kegyetlen körülmények között, pihenés nélkül szállítják Angliába, a sokszor oltás nélküli állatok komoly közegészségügyi veszélyt jelentenek a kutyaállományra és az emberekre is Angliában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt