Torkaszakadtából üvöltött az ellenőr az utassal

Budapest
2014 november 15., 12:28

Nem tudjuk pontosan rekonstruálni a BKV-figyelőn megjelent történetet, de az biztos, hogy a három perces videó hibátlan szociográfia. A videón egy utassal sakálként üvölt az ellenőr a 49-es villamoson.

"Azért, mert buzi, mocskos, amerikai, alvilági geci vagy, azért… Na, gyere, üssél már, ezt várom! (…) Mi a faszom, tiszta Amerika ez, vagy mi van itt? (…) Mi a faszom van már ebben az országban, mi van már?"

Utána egy öreg hölgy mintha az ellenőr védelmére kelne, az utas - aki minden bizonnyal veréssel fenyegette az ellenőrt korábban - visszaüvölt, és még az ellenőr szintén ellenőr felesége is megpróbál beszállni a férfias vitába. A legjobb az egészben persze az amerikaizás, én még sosem hallottam ezt a kifejezést így, remélem a kitiltási botrány pozitív hozadéka, hogy elterjed a mocskos amerikai alvilági geci a magyar káromkodáskultúrában.

Az origónak nyilatkozott a BKK is, akik az eset kivizsgálását ígérik. A BKK közleménye szerint a cég

"mindig, minden körülmények között elvárja kollégáitól a kulturált és higgadt viselkedést, természetesen még akkor is, ha bizonyos helyzetekben nem az utasnak van igaza."

A vizsgálat eredményéről a sajtót tájékoztatni fogják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.