Szijjártó Péter tényleg senkit nem hagy az út szélén, ha futsalról van szó

politika
2014 november 20., 10:37

A Dunakeszi Kinizsi futsalcsapata akár taktikai megbeszélést is tarthatott volna a Miniszterelnökségen, amíg Szijjártó Péter ott volt, rajta kivül öt csapattársa dolgozott a kancelláriának. A Blikk írta meg, hogy a játékosok már elkezdtek átszivárogni Szijjártó új mukahelyére, a külügybe.

De azt csak most tudtuk meg, hogy nemcsak a játékosmúlt számíthat, vezetői tapasztalatra is szükség van. Andréka Domonkos a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub ügyvezetője volt, egészen júniusig, amikor átadta a helyét. Andréka Domonkos 2010 decemberében lett a Miniszterelnökség (Szijjártó Péter akkori munkahelye) gyakornoka, 2011 májusban már protokollreferens, havi 165 ezer forintért, mobiltelefon jár még a munkájához.

photo_camera Fotó: Dunakeszi Kinizsi honlapja

Beletanulhatott a protokollba, mert Szijjártó Péter most a külügyben már protokollfőnöknek nevezte ki. Egészen pontosan a külügy válasza szerint:

"Andréka Domonkos, jelenleg munkaszerződéssel dolgozik a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, a munkaszerződésében rögzítettek szerint protokollfőnöki munkakörben. A Minisztérium újonnan kiadott SZMSZ-e szerint a Gazdaságdiplomáciáért Felelős Államtitkárság alatt működik a Protokoll és Szervezési Főosztály, amelynek egyelőre még nincs kinevezett főosztályvezetője. Így jelenleg a koordinációs és szervezési vezetői feladatokat Andréka Domonkos látja el a Főosztályon."

Íme egy lényegretörő prezentáció a protokollról Andréka Domonkostól:

A Blikknek a futsalos kapcsolatról a külügy azt mondta:

Vannak olyan emberek a tárcánál, akikkel a miniszter úr régóta dolgozik együtt, és egy az érdeklődési körük. Attól, hogy azonos a hobbijuk, a szakmai szempontoknak éppúgy meg kell felelniük, mint másoknak.

Nekünk ezt még azzal egészítették ki, hogy 

Az említett személyek munkájával hivatali feletteseik elégedettek. Amennyiben ez nem így lenne, úgy nem dolgozhatnának a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

És még azt is:

A minisztériumban semmilyen módon nem szólunk bele, és nem vesszük számításba, hogy ki mit csinál szabadidejében.

Ami dicséretes, reméljük nem a munkával fárasztják egymást az öltözőben is, hanem van idejük egy kicsit kikapcsolódni.

A Dunakeszi Kinizsi Futsal csapatának szponzorlistája egyébként így néz ki:

photo_camera Forrás: Dunakeszi Kinizsi honlapja
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.