Lewis Hamilton másodszor világbajnok!

2014 november 23., vasárnap 14:42
55

Az utolsó, Abu-Dhabi nagydíjig nyitva maradt a kérdés, hogy ki nyeri 2014-ben Formula 1-es világbajnokságot? A teljesen értelmetlen szabály miatt, hogy az utolsó futam pontjait kétszeresen számolják, még izgalmasabbá vált a helyzet. Rosberg hiába nyert csak öt futamot, ha itt jól jött volna ki a lépés nyerhetett volna.

AUTO-PRIX-F1-ABU-DHABI

Az időmérőedzést a német nyerte, három tizeddel Hamilton előtt. De a futamon már rajtnál eldőlt, hogy az angol versenyő húzza be a vébét. Rosberg beragadt, túlságosan leesett a motor fordulatszáma, így Hamilton könnyedén lerajtolta. Később Rosberg Mercedesének gondjai akadtak, az energia visszanyerő rendszer nem működött megfelelően, körönként másodperccel ment lassabban mint csapattársa. A negyvenegyedik körben Rosberg gázpedálja nem működött, egy időre teljesen lelassult. Közben Hamilton folyamatosan a leggyorsabb köröket futotta. Rosberg folyamatosan csúszott vissza. Massa ment nagyot a futamon, tíz másodpercre lemaradva, de tartotta Hamilton tempóját. Rosberget csapata ki akarta hívni a boxba, de inkább úgy döntött, hogy végig megy a hibás autóval. Hamilton le is körözte csapattársát az utolsó körben. Mögötte Massa és Bottas végzett. Rosberg végül a tizennegyedik lett.

AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI

A friss világbajnok a verseny utáni interjúban megköszönte a szurkolóinak, családjának és csapatának a támogatást. Hamilton hozzátette, hogy fontosabb neki ez a világbajnoki cím, mint az első. Csapattársát, Rosberget is dicsérte, rendkívül jó ellenfélnek tartja, és hiába romlott meg a kapcsolatuk, sokat jelent számára, hogy gratulált neki a világbajnoki címhez. Hamilton nyolc évesen kezdett gokartozni 1993-ban, 2007-ben ült Forma 1-es autóba, a McLaren csapatnál. Újonc éve után, 2008-ban lett először világbajnok. Idén 15 futamot nyert meg. Ő a tizedik brit, aki világbajnok a Forma 1-ben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt