Giró-Száz nettó vagyona: 840 millió forint

  • Egy 750 millió forintos követelés.
  • 47 millió forint befektetési jegyben, 93 millió forint takarékbetétben.
  • Ebből lejön egy 50 milliós családi tartozás.

Ebből áll össze Giró-Szász András nettó pénzügyi vagyona az új miniszterelnökségi kommunikációs államtitkár vagyonnyilatkozata szerint, ami csak most került ki az internetre.

Az Indexnek elmondta az államtitkár, hogy a 750 millió forintos követelés egyrészt még ki nem fizetett osztalékból, másrészt a Strategopolis-részesedéséből áll, amit államtitkári kinevezése miatt kényszerült eladni. A Strategopolis két év alatt fizeti ki neki a követelést. (Amikor 2011-ben kinevezték kormányszóvivőnek Giró-Szászt, egyszer már eladta a cégbeli tulajdonát, ám ezt később visszavásárolta.)

A Strategopolis egyébként szorgalmasan nyerte a kormányzati és fideszes megbízásokat az utóbbi években, nyilván függetlenül a vissza-visszatérő tulajdonosa szerepvállalásától.

De van egy WIA 345 típusú yachtja is (használtan már 27 millióért hozzá lehet jutni). Range Rover terepjáróját bérli az államtitkár, aki egyébként tulajdonosa egy 200 négyzetméteres paloznaki üdülőnek, és felerészben egy 42 négyzetméteres kilencedik kerületi lakásnak. XII. kerületi 120 négyzetméteres lakását bérli. Maradt céges tulajdona is, a Safe Port Projekt Kft. ötöde van birtokában.