Üstökösök ostroma

előadás
2014 november 24., 14:30

A novemberi Budapest Science Meetup-on Sárneczky Krisztián (MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont) az üstökösök vizsgálatának fontosságáról, a Philae leszállásáról és a Siding Spring Mars melletti elhaladásának megfigyeléséről beszélt.

link Forrás

Az előadó összefoglalója:

Az üstökösök hónapjait éljük, történelmi események sorjáznak az égen: sosem látott marsközelség és az emberiség első leszállása egy kométa felszínére. Apró égitestek az üstökösök, mégis nagyon érdekelnek minket, mert a bolygókkal és holdjaikkal ellentétben közel változatlan formában őrzik a Naprendszer ősanyagát, születésünk titkát. A magyar részvétellel készült Philae szonda leszállásával egy harminc éves program csúcspontjára érünk, illetve az előadás napján remélhetőleg egy nappal túl is leszünk rajta, így az első között nézhetünk körül egy üstökös felszínén.

Az előadás teljes verziója itt tekinthető meg:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.