Orbán Viktor jelenlétében adták át Csányi Sándor új logisztikai központját

gazdaság
2014 november 25., 18:47
comments 126
photo_camera Repitraktor. Fotó: MTI - Czeglédi Zsolt

Nádudvaron adták át a KITE Zrt. új, 1,4 milliárdos logisztikai központját. Orbán Viktor szerint a következő húsz évben az ipar mellett a mezőgazdaság jelenti majd a magyar gazdaság fejlődésének kulcsát, és az ország nem lehet eredményes sikeres mezőgazdaság nélkül.

Orbán Viktor szerint a KITE-nek

nemzetstratégiai szerepe van

ugyanis 75 ezer partnert integrál, kutat és fejleszt, ezért "számíthat a magyar kormány forintokban is mérhető együttműködésére".

Orbán Viktor szerint 2010 és 2014 között Magyarország megújítása, átszervezése történt, 2014 és 2018 között pedig már "a fellendülésnek is meg kell érkeznie". Emlékeznek még az elrugaszkodás évére pár évvel ezelőttről?

Az elmúlt években 3 ezer milliárd forintot fordítottak fejlesztésre a mezőgazdaságban úgy, hogy a kormányzat valamilyen induló tőkét biztosított a beruházásokhoz - mondta a kormányfő. Hozzátette: "ma már a magyar mezőgazdaság és a vidék is jobban teljesít".

Csányi Sándor szerint nem lehet úgy gazdálkodni, ahogy apáink és nagyapáink tették (ha a téeszre gondolt, akkor eléggé örülünk ennek). Az MLSZ elnöke egy remek, plasztikus, de talán hangyányit túlzottan is optimista focis hasonlattal élt,

"Puskásék az akkori focival ma nem lennének sikeresek, de egy másként szervezett futballal végigvernék a világot, mint ahogy a mostani válogatott is erre készül".

Hogy mármint a magyar válogatott arra készül, hogy végigveri a világot???

Csányi szerint a privatizáció nem hozott sikert az ágazatban, ugyanakkor a földalapú támogatások, az állattartó telepek és az üzemméretek mostani szabályozásával sem ért egyet. Orbán Viktor viszontválaszában kiemelte, hogy azt szeretnék elérni, hogy  "a magyar földből maximálisan 20 százalék legyen a nagygazdaságok aránya". Ugyanis csak így lesz itt a rég óhajtott

A-G-R-Á-R-B-É-K-E

TorgyanBeke

A legjobb dili még csak ezután jött, Csányi Sándor beszédében egyébként a KITE közelmúltbeli tulajdonosváltása kapcsán - emlékeznek, mikor Guba kiütötte Bigét!!! - éles szavakkal bírálta az általa néven nem nevezett riválisát:

"Külön öröm, hogy sikerült a KITE tulajdonlását megóvni egy olyan vállalkozótól, aki bizonyos területen meglévő monopóliumát felhasználva útonállással, az ágazatban megtermelt jövedelem nagy részének kiszivattyúzásával, a partnerek közötti piaci kooperáció helyett (...) a valódi verseny megakadályozására, törvénytelen és egyoldalú szerződéses feltételek elérésére használja fel pozícióját, veszélyeztetve a teljes ágazat versenyképességét."

(via MTI)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.