Segítenék Szentgyörgyvölgyinek lakása visszaadásában

2014 november 25., kedd 7:24
92

Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi polgármesternek a múlt pénteken elege lett abból, hogy a lakásvásárlása miatt folyamatosan támadják, ezért úgy döntött, hogy visszaadja az önkormányzattól kedvezményesen, kamatmentes részletre vásárolt Szerb utcai lakását.

Azért vehette meg kedvezményesen, mert korábban bérlője lehetett a lakásnak. Bérlő viszont az önkormányzat vonatkozó rendelete alapján nem lehetett volna.

Szentgyörgyvölgyi pénteken azt mondta, hogy a lakásvisszaadás lebonyolításának módját jogászok vizsgálják. Érdeklődtem az önkormányzatnál, hogy megtalálták-e már a módját. Ha nem, akkor segítek:

Szentgyörgyvölgyi 2014 februárjában vette meg a lakást az önkormányzattól. A szerződést Szentgyörgyvölgyi február 24-én, az önkormányzat részéről Rogán Antal nevében Puskás András akkori alpolgármester írta alá - őt később Szentgyörgyvölgyi váltotta a posztján.

A szerződés 2. pontja szerint

„a Vevő tudomásul veszi, hogy a jelen szerződésben vállalt vételárrészletek megfizetésével való, 6 hónapot meghaladó késedelem esetén, amennyiben a Vevő a fizetési felszólítást követő 30 napon belül az elmaradt részleteket nem teljesíti, az Eladó jogosult egyoldalú nyilatkozatával az Adásvételi szerődéstől elállni. Ez esetben az Eladó az eredeti állapot visszaállításával a már teljesített vételárrészleteket a Vevő részére visszafizeti”.

Az önkrományzat szerint ez nem azt jelenti, hogy ha nem fizeti a részleteket, ingyen lakhatna a lakásban. „A szerződés felmondása esetén az önkormányzat a szerződésben is hivatkozott jogszabály alapján, az egész időszakra vonatkozóan használati díjat számít fel, ami megegyezik a szerződéskötés előtti bérleti díj nagyságával” – írták.

Szentgyörgyvölgyi, ki tudja miért, kedvezményes lakásbérletet fizethetett - kedvezményt az önkormányzat vonatkozó szerint az kaphat, aki legfeljebb a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 5,5-szeresét keresi. Vagyis a legegyszerűbb megoldás, ha most hat hónapig nem fizeti a részleteket, utána visszakapja a teljes vételárat minusz 14 havi kedvezményes bérleti díjat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt