Hőssé váltak a zaklatóikra egy buszon rátámadó indiai diáklányok

A lánytestvérekről egy videó került fel az internetre, ami aztán hamar virálissá vált. Az látható rajta, hogy az ország északi részén közlekedő buszon nekitámadnak azoknak a férfiaknak, akik előtte zaklatták őket.

Az egyik utas által rögzített felvételen azt látni, hogy a két fiatal összecsap több férfival is, miközben a busz utasai mindezt némán nézik. A két lány még diák, csak keresztneveiket hozták nyilvánosságra: Arati és Pooja.

Arati arról beszélt újságíróknak, hogy az egyik férfi elkezdte fogdosni a testvérét, és csókot imitáló gesztusokat tett. Szólt neki, hogy hagyják abba, de erre a férfi csak felhívta még egy barátját a buszra. A buszon utazók közül senki nem segített nekik, viszont volt utas, aki arra figyelmeztette őket, hogy ne provokálják a férfiakat, mert később vissza fognak támadni, akár savat is önthetnek rájuk.

A 19 és 22 éves diáklányok (STRDEL / AFP)

Az esetet komoly felháborodás övezte az országban, ahol a nők elleni köztéri erőszak a mindennapos élet része. A videót pénteken rögzítették, vasárnap pedig a rendőrség letartóztatott három férfit, akit az eset elkövetésével vádolnak. Az állam főminisztere pedig közölte, hogy a két nőt bátorságuk miatt ki fogják tüntetni januárban.

Twitteren a #RohtakBravehearts hashtag alatt indult támogatókampány, amiben a két fiatal nő bátorságát dicsérték. (Mashable)