Mégsem lesz belvárosi szállodája Giró-Szász Andrásnak

POLITIKA
2014 december 02., 09:00
comments 142

Mégsem épül szálloda a Dorottya utca 8-ban, jelentette be Giró-Szász András kormányzati kommunikációs államtitkár, ezúttal magánbefektetőként. Itt a résztulajdonában levő Dorottya 8 Hotel Kft. fejlesztette volna szállodává azt az ingatlant, amit egy luxemburgi befektetési alap vett meg kedvezményesen az V. kerületi önkormányzattól.

  • A luxemburgi alap, a Praefinium befektetési tanácsadója egy olyan cég volt, amiben Heim Péternek, a Századvég Gazdaságkutató igazgatósági elnökének is részesedése van.
  • A befektetési alap az V. kerületi önkormányzat egyik cégének, a BLIV-nek a megvásárlásával jutott az ingatlanhoz.
  • A BLIV ügyvezetőjévé Giró-Szász sógorát, Serfőző Pétert nevezték ki.
  • A céget később eladták egy Seychelle-szigeteki offshore-cégnek, amit aztán a Lovas testvérek, Tamás és Péter vettek meg.
  • Lovas Péter benne van abban a Dorottya 8 Hotel Kft.-ben is, aminek a másik tulajdonosa Giró-Szász és Serfőző közös cége, a Safe Port Project Kft.

A kedvezményes ingatlanvásárlásról először a Blikk írt, a céghálóról és Heim érintettségéről pedig mi.

Giró-Szász szerint ezeknek a cikkeknek a hatására a hitelező bankok elálltak a projekt finanszírozásától. (Via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.