Elvették a Széchenyi Bank engedélyét

gazdaság
2014 december 5., 16:56
comments 23

Visszavonta a Magyar Nemzeti Bank a Széchenyi Bank működési engedélyét. A jegybank szerint a bank működése fenntarthatatlanná vált, ezért megkezdik a végelszámolását az intézetnek. A jegybank szerint a tőkehelyzet, a problémás hitelportfólió olyan súlyos kockázatokat mutatott, hogy a Széchenyi Bankot muszáj megszüntetni. Az MNB szerint olyan nagy mértékű ráfordításokra lenne szükség a normális működés fenntartásához, hogy az ésszerű időn belül nem térül volna meg.

A jegybank 30 millióig engedi kifizetni a betéteket, amit az Országos Betétbiztosítási Alapból finanszíroznak majd. A bank összesen 1600 betétessek rendelkezik, ami 1,4 ezreléknyi piaci részesedés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt