Vlagyimir Putyin rácsörgött Orbán Viktorra

Egyéb
2014 december 07., 11:52
comments 342

Vlagyimir Putyin a Kreml vasárnapi közlése szerint telefonon beszélgetett Orbán Viktorral és Tomislav Nikolić szerb államfővel. Magyarország és Szerbia a Déli Áramlat legelkötelezettebb* európai támogatói voltak, így nem csoda, hogy felhívta őket a projekt eredménytelen lezárása után.

Hivatala tájékoztatása szerint Putyin a kudarcba fulladt terv utáni energetikai együttműködési lehetőségekről beszélt, de "a kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdései" is szóba kerültek.

A Déli Áramlat végét Putyin maga jelentette be hétfőn, Ankarában. Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában ezután már az új lehetőségek kidolgozásának megkezdett munkálatairól beszélt.

Putyin és Orbán telefonbeszélgetéséről egyelőre sem a Miniszterelnökség, sem a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem számolt be.

UPDATE 13:38: A poszt megjelenése után maga Szijjártó kül- és külgazdasági miniszter számolt be a beszélgetésről, miszerint: „Vasárnap délelőtt telefonon egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő a kétoldalú kapcsolatok perspektíváiról és a magyar-orosz energetikai együttműködés jövőjéről annak fényében, hogy a közelmúltban lezárult a Déli Áramlat projekt”.

*Pontosítás: A cikk eredeti verziójában leglektölezettebbet írtam, de csak elütés volt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.