Németh Zsolt diplomatikusan ugyan, de bírálta saját kormányát

politika
2014 december 08., 11:20
comments 68

Napirend előtt számolt be a NATO és az EBESZ külügyminisztereinek találkozóiról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A beszámoló viszonylag érdektelen volt, a reakciók annál érdekesebbek.

Elsőként a kormánypárti Németh Zsolt, a Fidesz külpolitikai veteránja szólt hozzá. Németh szerint a második világháború óta nem volt ilyen aggasztó a biztonsági helyzet Európában, épp ezért szerinte a honvédség mellett

pont most erősíteni kéne a diplomáciai kart.

Azt a diplomáciai kart, amit Szijjártó vezetésével javarészt lecseréltek (értsd: gyengítettek), és amit Orbán miniszterelnök úgy instruált, hogy elsősorban a magyar gazdaság érdekében járjon el. Németh, a kevés régivágású atlantista fideszes egyike két dolgot tartott még fontosnak:

  • Ukrajna területi egységének garantálását;
  • Magyarország és az Egyesült Államok viszonyának helyreállítását.

Schiffer András azt emelte ki, hogy Magyarország biztonságát Keletről éri fenyegetés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.