A londoni befektetők nem örülnek annak, hogy az állítólag szélsőbalos párt hatalomra kerülhet Görögországban

külföld
2014 december 09., 14:49
comments 204

Eléggé esnek most a piacok: a görög tőzsde egy nap alatt elvesztette értékének több, mint a tizedét.

A görög kormány bejelentette, hogy előrehozza a parlamenti elnökválasztást februárról december 17-re. Ezzel elvileg az lenne a cél, hogy gyorsan véget érjen a belpolitikai káosz.

Valószínűbb azonban, hogy bukni fog a kormány, és az előrehozott választásokat a Sziriza nevű párt nyeri majd.

A Sziriza programja nem túl népszerű az országot finanszírozó külföldi befektetők köreiben, alapvetően a reformokat visszafordító, kommunista formációnak tartják őket Londonban.

Pedig hát annyira nem szélsőbalosok ők (főleg Görögországban, ahol náluk sokkal vonalasabb kommunisták is vannak), bár tény, hogy nem barátai a privatizációnak és az alacsony minimálbérnek, ahogy a Berlinből és Brüsszelből diktált megszorító kormányprogramnak sem. (FT, MTI.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.