Dárdai bevállalta: még egy évig ő marad a szövetségi kapitány

futball
2014 december 09., 15:36
comments 142

A Magyar Labdarúgó Szövetség kedd délutáni sajtótájékozatója nem várt meglepetést hozott. Az a Dárdai Pál marad a fociválogatott szövetségi kapitánya, aki Pintér Attila őszi kirúgása után csak átmenetileg, három Eb-selejtezőre és egy barátságos meccsre ült le a kispadra.

A döntést bejelentő Berzi Sándor MLSZ-alelnök szerint nem lehet arról vita, hogy Dárdai eredményesen dolgozott, hiszen a csapat továbbra is versenyben van a 2016-os Eb-szereplésért. Kerestek más alkalmas kapitányt is, de végig egyezkedtek a Hertha Berlinnel is, és ennek eredményeként az a megállapodás született a német klubbal, hogy Dárdai 2015 november 30-ig maradhat a magyar válogatott kispadján.

A sajtótájékoztatón lejátszott videóüzenetben Dárdai az összefogásról beszélt, és hogy most egy olyan megoldás született szeződése meghosszabbításával, ami mindenkinek jó és senkinek az érdekeit nem sérti.

Pintér Attilának a szeptember 18-i, az északírek ellen az Üllői úton elvesztett meccs után kellett távoznia. A helyére kerülő Dárdai első meccsén 1972 óta először sikerült gólt lőni Bukarestben, és ezzel döntetlent elérni a román válogatott ellen. Ezek után jött egy 1:0-ás győzelem a Feröer-szigeteken és egy ugyanilyen eredmény a finnek ellen Budapesten. Az év utolsó válogatott meccsén az oroszoktól itthon kikaptunk 2:1-re, de az csak barátságos meccs volt.

A magyar válogatott jelenleg a románok és az északírek mögött a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll Eb-selejtező csoportjában. Márciusban Budapesten fogadjuk a görögöket, júniusban Finnországba látogatunk, ősszel pedig a románok, az északírek és ismét a görögök jönnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.