Ferenc pápa: Az állatok is a mennyországba kerülnek

vallás
2014 december 10., 9:27
comments 189

Újabb megnyugtató állásfoglalást tett közzé Ferenc pápa a túlvilággal kapcsolatban, mégha ezt az "ígéretet" annyira sem lehet komolyan venni, mint Matolcsy György GDP-növekedésről szóló jóslatait.

Ferenc pápa az olasz Repubblica szerint kijelentette, mivel minden Isten szelleméből és szívéből lett, ezért Isten minden teremténye, így az állatok is feljuthatnak a mennyországba.

(A mennyországban minden ingyen van, minden és mindenki jó, és valószínűleg nem is olyan unalmas, mint amilyennek első olvasatra hangzik.)

Ferenc pápa eddig is érezte, mi kell a világnak, ha hangulatjavító mondatokban szűkölködik éppen, de ez különösen fontos mozzanat tőle.

Én speciel két dolog miatt utáltam az egyházat, amikor hittanra jártam, és az egyik az volt, hogy kiderült, a kutyánk  nem jöhet a mennyországba velünk együtt.

Persze az, hogy az állatok is a mennyországba kerülnek felvet, számos kérdést, amit a hír hallatán a szerkesztőség azonnal fel is tett:

  • Akkor pokolra is kerülhetnek az állatok?
  • Ha egy szúnyogot lecsapok, én a pokolra, ő a mennybe kerül? Ha, hagyom szívni, ezzel pokolra juttatom, én viszont üdvözülök?
  • Nem lesz a nyócker a mennyország? Léphetünk-e kutyaszarba ott is?
  • A kullancsok nem fognak minket a mennyországban bántani?
  • Az a kutya, amelyik széttépett egy gyereket, hova kerül? 

Érdekes egyébként, hogy Ferenc pápa elődje, XVI. Benedek - bár nagy macskabarát volt - ennek ellenkezőjét állította, míg II. János Pál barátságosabb volt az állatokkal. Ferenc pápa gondolkodása azért sem meglepő, mert patrónusa, Assissi Szent Ferenc is nagy barátja volt Isten állatkerjének. (TheDoDo)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt