Férfinak öltözött egy szaúdi nő, hogy megnézhessen egy focimeccset, mindezért letartóztatták

külföld
2014 december 14., 15:33
comments 41

Az országban még mindig nagyon komolyan veszik a szabályt, hogy stadionba csak férfiak léphetnek be. Most pedig botrány lett egy nőnek az esetéből, aki annyira meg akart nézni egy meccset, hogy férfivá maszkírozta magát, de lebukott. A rendőrségi közlemény szerint a nő online vette meg a jegyét, a biztonságiakat pedig átverte, mert baseballsapka és kapucnis pulóver is volt rajta.

A meccset Dzsiddában játszották, a nő mindenkitől távol ült le a vendégszektorban. Viszont a meccset nem nézhette végig, egy biztonsági ugyanis kiszúrta a mérkőzés alatt. Ezután a rendőrség őrizetbe vette. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan miért fognak ellene vádat emelni.

Szaúd-Arábiában a mindennapi élet több területén megvalósult már valamiféle együttélés a férfiak és a nők között, de a sportesemények (és a vezetés) nagyon nem tartozik ezek közé. Az országban nemrég kellett módosítani a törvényeken, mivel az Ázsiai Bajnokok Ligája meccsek megrendezéséhez engedélyezni kellett, hogy az ausztrál ellenfél női vendégszurkolói is bemehessenek a stadionba. Végül a 65 ezres tömegből 14 nő volt kinn a meccsen. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.