Afrikában verték át kegyetlenül a magyar vadászt

bűnügy
2014 december 16., 17:21
comments 398
  • Meghiúsult álmok.
  • Balszerencse.
  • Átverés.
  • Megaláztatás.

Elképesztő és egyben tanulságos történettel állt elő Kosztolányi László vadmacskavadász az atv-ben. A tapasztalt oroszlánölőnek Dél-Afrikában vadászat közben vendéglátói felajánlották, hogy leopárdot is ölhetne, ha volna hozzá kedve. Hát hogy ne lett volna, hisz László minden álma  a vadmacskák levadászása! Először is 2000 dollárt kellett átutalnia egy botswanai bankszámlára. Ez még nem volt gyanús Kosztolányinak.

Az első probléma akkor állt elő, mikor nagyobb mennyiségű készpénzzel megérkezett Zimbabwébe. Mit tegyen ennyi lóvéval? Mégsem viheti ki a bozótba?

A puskát hosszú percekig élesen tartotta, a vadászatból mégsem lett semmi

Szóval letétbe helyezte vendéglátóinál a pénzét, és elindult leopárdot lőni. Amit a szervezők, állításuk szerint, már jó előre becsaliztak neki, méghozzá szakszerűen, élő csalival. A vadászok a 12., utolsó napon találkoztak a vadmacskával. Mármint állítólag találkoztak vele. A szervezők váltig állították, hogy ott volt a leopárd, de László nem látta a leopárdot. Ő valójában nem látott semmit, mert teljesen sötét volt.

Másnap szerette volna megnézni a nyomokat, de nem engedték neki. A vadászat így kudarccal zárult, de itt még nem volt vége a balszerencse-sorozatnak. Mert a magyar vadász a vendéglátónál letétbe helyezett pénzét sem kapta vissza. Így a túra 22000 dollárjába került. De az afrikaiak itt sem álltak meg. Jól ki is oktatták a panaszkodó magyart.

Érdemes megnézni az atv teljes adását, ahol László részletesen elmeséli egzotikus kalandját.

Kosztolányi László azért osztotta meg szomorú történetét, hogy tanuljunk belőle. Szerződés nélkül el se induljunk Zimbabwéba leopárdra vadászni, és soha, de soha ne bízzuk rá idegenekre a készpénzünket, mert könnyen ráfaraghatunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.