Nem sikerült megválasztani a görög elnököt

külföld
2014 december 17., 18:01
comments 15

A 300 görög parlamenti képviselőből csak 160 szavazta meg Sztavrosz Dimaszt, Antonisz Szamarasz miniszterelnök koalíciójának jelöltjét államelnöknek, ami kevés, a megválasztáshoz ugyanis kétharmados szavazati arányra van szükség. Ha a december 29-i harmadik fordulóig nem sikerül összeszedni még negyven szavazatot Szamaraszéknak, akkor fel kell oszlatni a parlamentetet, jöhetnek az előrehozott választások, amit valószínűleg a Sziriza nevű szélsőbalos párt fog megnyerni. (Bloomberg.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.