RTL: Habony unokatestvérei is nagyot bizniszeltek Rogán Antal idején

2014 december 18., csütörtök 17:59
180

A Károly körút 26. alatti üzlethelyiség egy cégcsoporthoz került, aminek részvényese Habony két unokatestvére is – tudta meg az RTL Híradó.

Az V. kerületet az eladás idején Rogán vezette. Az üzletet ekkor az önkormányzat bérbeadta egy cégnek, ami két hónapon belül kedvezményesen, 54 millióért megvehette.

A cég nem sokkal korábban került részben Habony Árpád unokatestvéreinek érdekeltségébe.

Egy év múlva aztán 102 millióért adtak túl az üzlethelységen. A kerületi ellenzék szerint így 50 milliós kár érte a Belvárost.

Rogán még polgármesterként vizsgálatot indított, de az 2011. áprilisában nem tárt fel törvénytelenséget – ennek ellenére a jegyzőt menesztették. De a képviselőtestület pár hónap múlva úgy döntött, hogy egy másik, a Bajcsy-Zsilinszky úton lévő üzlethelyiséget is elad, ami 2011. szeptemberben már kedvezményesen került a Habony Árpád unokatestvéreinek érdekeltségében lévő cégcsoporthoz.

Az önkormányzat azt mondta, az eladáskor a Habony Árpád unokatestvéreihez köthető cég egyik társaságban sem szerepelt tulajdonosként, csakhogy az adásvételi szerződések lezárultakor a vásárló cégekben már ők is érdekeltek voltak.

Az önkormányzat szerint semmilyen döntésben nem vehetik figyelembe, hogy ki kinek az unokatestvére.