Agyonlőttek két rendőrt New Yorkban

külföld
2014 december 21., 06:22

Halálosan megsebesített két rendőrt, majd magával is végzett egy fegyveres férfi New Yorkban. Három éve ez volt az első eset, hogy az amerikai nagyvárosban golyó végzett rendőrökkel.

A hatóság két emberét a járőrkocsiban ülve lőtték le Brooklynban. A város rendőrfőnök-helyettese szerint felsőtestükön érte őket találat. A fegyveres, a 28 éves Ismaaiyl Brinsley az utasoldalról nyitott rájuk tüzet, majd egy közeli metróállomás irányába rohant, majd főbe lőtte magát. A hatóságok tájékoztatása szerint a támadó - aki az eset után fejbe lőtte magát -, mielőtt meggyilkolta volna a rendőröket, az internetre feltett üzenetében azt tervezte, hogy lelő két "disznót" (ahogy a rendőröket nevezte), bosszúból azért, mert a rendőrök korábban intézkedés közben New Yorkban egy illegális dohányárus halálát okozták.

photo_camera Forrás: NYPD

A két rendőrt, Wenjian Liut és Rafael Ramos kollégáik százai gyászolják.

A Hawaii-on karácsonyozó Barack Obama élesen elítélte a New York-i rendőrgyilkosságot. (MTI, New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.