Érdekes! Pont a 25 milliós értékhatár alatti közbeszerzések szaporodnak, mint réten a gomba

érdekes adat
2014 december 22., 11:05
comments 51
photo_camera Forrás: defacto.io

A Defacto blog szedte össze a 25 milliós értékhatár alatti közbeszerzések megnövekedett arányát. 2010 szeptembere óta 25 millió alatt nem kell nyílt pályázatot kiírni. Azóta 40-ről 72 százalékra nőtt a 20 és 31 millió közötti közbeszerzések között a 25 millió alattiak értékének aránya. A grafikán az látszik, hogy ebben a szegmensben mennyi közbeszerzés esik a piros vonallal jelölt bűvös határ alá. Az Átlátszó foglalkozott a 24,99 milliós tenderekkel. Részletek a blogon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.