Tizenhat éves török fiút tartóztattak le, mert beszólt Erdogan elnöknek

külföld
2014 december 25., 09:54
comments 144

A Törökország középső részén fekvő Konya városában, egy az 1930-as években iszlamisták által meggyilkolt tanár emlékére megtartott ünnepségen vádolta meg a középiskolás fiú Erdogan elnököt korrupcióval. A baloldali mozgalmakban aktív szerepet vállaló középiskolást már aznap bíróság elé állították, ahol elrendelték fogvatartását. Ha kimondják, hogy bűnös, négy évet is kaphat.

photo_camera Erdogan az új palotájában (Fotó: Adem Altan / AFP)

Tavaly decemberben rázta meg Erdogan kormányát egy súlyos korrupciós botrány, az államfő több bizalmasát is megvádolták. Válaszul Erdogan több száz rendőrt és ügyész helyeztetett át vagy rúgatott ki. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.